TILLAGD I VARUKORGEN

:-

Fortsätt handla
Gå till kassan »
Här hittar du alla våra Star Wars-samlarprylar. Allt ifrån detaljrika Star Wars statyer till coola Star Wars prylar som muggar och t-shirts. Vi har nyheter från The Force Awakens och Rogue One, men även många klassiska Star Wars-figurer.

Samlarfigurer efter tema

Star Wars - Samlarprylar

« Föregående sida 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1319 Nästa sida »
« Föregående sida 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1319 Nästa sida »

Snabbt & Smidigt

Tveka inte att höra av dig till oss om du inte hittar det du är ute efter. Vi ska göra vårt bästa för att få tag på det du vill ha.

Star Wars samlarprylar

Om du gillar Star Wars så har du kommit rätt. Hos oss hittar du ett ständigt växande sortiment av Star Wars-figurer, Star Wars-statyer, Star Wars-prylar och alla andra Star Wars-relaterade samlarobjekt.

Star Wars Actionfigurer

Star Wars-gubbarna från 70-talet kan ses som urmodern till actonfigurerna som vi känner dem idag. Men hos oss hittar du mycket mer än bara Star Wars-figurer.

Star Wars är nog en av de filmer som har gett upphov till flest samlarobjekt. Det släpps ständigt nya versioner av Star Wars-statyer och Star Wars-actionfigurer, samtidigt som de äldre modellerna bara fortsätter att öka i värde. Visste du att en av de första Luke Skywalker actionfigurerna har auktionerats ut för hela 25 000 dollar?

Star Wars filmer

Star Wars är en filmserie skapade av George Lucas. Den första filmen i serien hade premiär den 25:e maj 1977. I Sverige fick Star Wars namnet Stjärnornas Krig. I USA blev filmen en enorm framgång och fenomenet Star Wars spred sig därefter i rasande fart över hela världen. De stora framgångarna banade vägen för två uppföljare. Den första uppföljaren The Empire Strikes Back (Sverige: Rymdimperiet slår tillbaka) kom 1980 och den andra uppföljaren Return of the Jedi (Sverige: Jedins återkomst) kom tre år senare. Det dröjde sedan 22 år tills nästa film i serien hade premiär. 1999 var George Lucas klar med prequeln Episod I – Det mörka hotet. Därefter släpptes ytterligare två prequels, Episod II – Klonerna anfaller (2002) och Episod III – Mörkrets hämnd (2005). 2012 sålde George Lucas rättigheterna för Star Wars till Walt Disney. 2015 kom sedan den första filmen som var producerad av Disney. Filmen fick titeln Episod VII – The Force Awakens (2005) och tog vid efter Jedins återkomst.

Star Wars gubbar

Star Wars har gett upphov till många legendariska karaktärer som är välbekanta för personer som inte ens har sett filmerna. En av de mest kända karaktärerna är Darth Vader som kanske är en av filmhistoriens mest välkända skurkar. Självklart har karaktärer som Darth Vader, Boba Fett, Luke och Leia förevigats som actionfigurer och samlarstatyer otaliga gånger. Bland tillverkare av samlarfigurer som till exempel Hot Toys och Sideshow Collectibles så är Star Wars samlarfigurerna en självklarhet.

Några andra välkända karaktärer i Star Wars är följande:

Padmé Amidala, drottning på planeten Naboo.
Jar Jar Binks, gungan som lever i exil.
C-3PO, droid skapad av Anakin Skywalker, kompis med R2-D2.
Lando Calrissian, vän till Han Solo och residerar över Bespin.
Chewbacca, Han Solos vän och andrepilot.
Boba Fett, galaxens mest fruktade prisjägare.
Qui-Gon Jinn, Obi-Wan Kenobis jedimästare.
Obi-Wan Kenobi, jedimästare till Anakin Skywalker.
Darth Maul, Sithlord med en dubbel ljussabel.
Leia Organa, mer känd som prinsessan Leia.
Palpatine, kejsare över rymdimperiet.
R2-D2, droid som ägdes ett tag av Anakin Skywalker, senare av Luke Skywalker.
Luke Skywalker, fuktfarmare som tränsa till att bli Jedi.
Han Solo, smugglare som dras in i kriget mellan rebellerna och imperiet.
Yoda, 900-årig jedimästare. Lär Luke Skywalker att bli en jediriddare på planeten Dagobah.

I vilken ordning ska man se Star Wars?

Det är rekommenderat att helt enkelt se Star Wars i den ordning som filmerna och serierna släpptes:
Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977)
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)
Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983)
Star Wars: The Phantom Menace (1999)
Star Wars: Attack of the Clones (2002)
Star Wars: The Clone Wars (2008)
Star Wars: Revenge of the Sith (2005)
Star Wars: The Clone Wars (2008–2020)
Star Wars: The Force Awakens (2015)
Star Wars: Rogue One: A Star Wars Story (2016)
Star Wars: The Last Jedi (2017)
Star Wars: The Rise of Skywalker (2019)
Star Wars: The Mandalorian (2019-2022)
Star Wars: Obi-Wan Kenobi (2022)
Andor (2022)
Ahsoka (2022)

Vem förlorade sin hand i Star Wars?

Luke Skywalker förlorade sin hand i Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back. I filmen, kämpar Luke mot Darth Vader på Cloud City. Under deras kamp, avslöjar Darth Vader att han är Lukes far och skär av Lukes hand med hans svärd. Denna händelse leder till att Luke får en proteshand som ersättning. Detta är en viktig händelse i berättelsen och har stor inverkan på Lukes utveckling som karaktär och hans förhållande till sin far och Darth Vader.

Hur gammal är Yoda när han dör?

Yoda är en av de mest kända och respekterade jediridarna i Star Wars universumet. Han är en medlem av "Jedi-orden" och hans ålder är inte precist känd. I Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back, ärYoda redan gammal och han är tränare för Luke Skywalker. Yoda avslöjar också att han är den siste av hans art och att han är mycket gammal och närmar sig sin död. Han dör i Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi, även om hans exakta ålder inte är känd, men det är klart att han är hundratals år gammal.

Hur blir man en Jedi?

I Star Wars universumet finns det en organisation känd som Jedi-orden som är ansvarig för att träna upp individer som vill bli Jedi.

För att bli en Jedi krävs det först och främst att man har en hög känslighet för kraften. Denna känslighet är något som kan gå i arv eller kanske utvecklas under livet.

Jedi-orden rekryterar ofta unga individer från tidig ålder och tränar dem i att använda och kontrollera kraften. Träningen är omfattande och består av både fysisk och mental träning, inklusive träning i svärdfäktning, meditation och etik. Träningen är svår och krävande, och det krävs mycket tid och uthållighet för att bli en fullfjädrad Jedi.

Hur mycket såldes Star Wars för till Disney?

Disney köpte Lucasfilm, företaget bakom Star Wars, från George Lucas för 4 miljarder dollar i november 2012. Som en del av försäljningen fick Disney också rättigheterna till alla kommande Star Wars-filmer, TV-program, böcker, spel och andra produkter relaterade till franchise. Köpet innebar också att Disney ägde alla tidigare Star Wars-filmerna och rättigheterna till alla kommande filmer och spin-offs. Sedan dess har Disney släppt en rad Star Wars-filmer och planerar att släppa fler i framtiden.