TILLAGD I VARUKORGEN

:-

Fortsätt handla
Gå till kassan »

Här hittar du våra samlarfigurer från Japanska Banpresto. Vi har Banpresto figurer från bland annat One Piece och Dragonball.

Varumärken

Banpresto - Samlarfigurer

Snabbt & Smidigt

Beställer du innan kl 14.00 så skickas din beställning redan samma dag och ska då vara framme redan nästkommande vardag.

Banpresto figurer

Banpresto är ett japanskt företag som grundades 1977 och specialiserar sig på att tillverka och distribuera samlarfigurer och samlarobjekt relaterade till anime, manga och TV-spel. Företaget ägs av Bandai Namco-koncernen och är baserat i Tokyo, Japan.

Banpresto är kända för sina högkvalitativa figurer, prydnadsföremål och andra samlarobjekt, som ofta är baserade på populära anime- och mangakaraktärer. Företaget samarbetar ofta med andra varumärken och produktionsstudios för att skapa unika och eftertraktade produkter för samlare.

Företagets varumärken inkluderar många populära anime- och manga-serier, inklusive Dragon Ball, One Piece, Naruto, My Hero Academia, och många fler. Banpresto har också arbetat med många kända varumärken inom TV-spelsindustrin, inklusive Namco, Sega och Capcom.

Utöver sina samlarfigurer och samlarobjekt har Banpresto också varit involverade i produktionen av olika datorspel och arkadspel. Företaget är fortsatt aktivt inom underhållningsbranschen och fortsätter att skapa nya och spännande produkter för samlare och fans över hela världen.

One Piece Banpresto

Banpresto har släppt många olika samlarfigurer baserade på karaktärerna i One Piece. Några av de mest kända serierna av Banpresto samlarfigurer är Jeans Freak, Scultures och Dramatic Showcase.

Dragonball Banpresto

Även karaktärerna från Dragonball har blivit förevigade som samlarfigurer av Banpresto. Precis som One Piece finns det Dragonball figurer i Banprestos serier Dramatic Showcase, Jeans Freak och Scultures.

Banpresto Sverige

Banpresto är tyvärr inte allt för känt i Sverige och Heromic är en av få butiker i Sverige som säljer Banprestos samlarfigurer. Banpresto är en japansk leksakstillverkare och spelutvecklare. Banpresto grundades 1977 och fungerade till en början i första hand som underleverantör till Sega och deras arkadavdelning. 1989 förvärvade Bandai en stor del av Banpresto och sen 2006 ägs Banpresto helt och hållet av Bandai.

Vad är skillnaden mellan Banpresto och Bandai?

Banpresto och Bandai är båda japanska företag som är verksamma inom underhållningsindustrin, men de är faktiskt två olika företag som ägs av samma moderbolag, nämligen Bandai Namco-koncernen. Här är några skillnader mellan de två företagen:

1. Produkter: Bandai är känd för att skapa leksaker, spel, modellkit, animerade TV-serier och andra underhållningsprodukter för ett brett spektrum av åldrar. Banpresto är mer specialiserade på att skapa samlarobjekt, såsom figurer, prydnadsföremål och prylar med populära anime- och manga-karaktärer.

2. Varumärken: Bandai äger och distribuerar en mängd olika varumärken, inklusive Gundam, Tamagotchi, Power Rangers, Digimon, Sailor Moon och Dragon Ball, medan Banpresto fokuserar mer på varumärken inom anime och manga, såsom One Piece, Dragon Ball, Naruto och många andra.

3. Försäljningskanaler: Bandai distribuerar sina produkter i en mängd olika kanaler, inklusive leksaksbutiker, elektronikbutiker och nätbutiker, medan Banpresto har en mer begränsad distribution och fokuserar oftare på samlarobjektbutiker och andra specialiserade försäljningskanaler.

Trots dessa skillnader delar Banpresto och Bandai fortfarande många likheter, eftersom de båda är verksamma inom samma underhållningsindustri och ägs av samma moderbolag.