TILLAGD I VARUKORGEN

:-

Fortsätt handla
Gå till kassan »

Samlarfigurer efter tema

Turtlesfigurer

« Föregående sida 1 2 3 4 5 Nästa sida »
« Föregående sida 1 2 3 4 5 Nästa sida »

Snabbt & Smidigt

Skulle du ångra ditt köp så har du 30 dagar på dig att skicka tillbaka varan. Var bara noga med att förpackningen är i oskadat originalskick.

Teenage Mutant Ninja Turtles

Turtles är en populär popkulturfenomen som främst kännetecknas av en serie tecknade filmer, TV-program och leksaker. Serien började med en serie tecknade filmer och TV-program som skapades av Kevin Eastman och Peter Laird, och hade premiär 1987. Filmerna och TV-programmen följer historien om fyra unga sköldpaddor, Leonardo, Raphael, Michelangelo och Donatello, som tränas i Ninjutsu av en munk vid namn Master Splinter och kämpar mot onda krafter för att rädda New York City.

Teenage Mutant Ninja Turtles, eller TMNT, började som en serietidning som släpptes 1984 som var menad som en parodi på andra populära serietidningar men blev snart en egen succé. Tätt inpå serietidningarna följde TV-serier som var mer riktade till barn och snabbt var Turtles ett fenomen! Leksakerna som gjordes av Playmates Toys under 80- och 90-talet är numer ikoniska samlarobjekt. Inte bara huvudrollsinnehavarna, de muterade sköldpaddorna Leonardo, Raphael, Michelangelo och Donatello har vi sett som actionfigurer, utan i stort sett varenda karaktär som introducerats i serietidningar och TV-serier har vi sett släppas som leksaker och actionfigurer.

Turtles actionfigurer och samlarprylar

Det finns ett brett utbud av Turtles merchandise, inklusive leksaker, kläder, spel, böcker och mycket mer.

En av de mest populära kategorierna av Turtles merchandise är leksaker och actionfigurer. Det finns många olika varianter av Turtles-figurer som finns tillgängliga, inklusive klassiska och nya versioner av sköldpaddorna och deras fiender. Många av dessa figurer är högdetaljerade och kan röras i olika positioner.

Andra populära kategorier av Turtles merchandise inkluderar kläder, som t-shirts, kepsar, och jackor, samt tillbehör som väskor, mugg, och nyckelringar. Det finns också ett brett utbud av Turtles-relaterade spel tillgängliga, inklusive datorspel, konsolspel, och bordsspel.

Idag ser vi stora märken som NECA och Super7 kontinuerligt producera riktigt välgjorda figurer. Sköldpaddorna finns i ett antal olika utföranden och skalor och både deras allierade och deras motståndare finns att hitta. Som till exempel den onde ninjan Shredder och hans lakejer fotsoldaterna, eller den ständigt förbannade Casey Jones och den modiga reportern April O'Neil.

Oavsett vilken figur du är ute efter så hittar du alltid de senaste Turtles actionfigurerna och samlarprylarna hos oss!

Vad heter de fyra Ninja Turtles?

De fyra Ninja Turtles heter: Leonardo, Raphael, Michelangelo och Donatello.

De fyra Ninja Turtles fick sina namn från fyra kända konstnärer, Leonardo da Vinci, Raffaello Sanzio, Michelangelo Buonarroti, och Donato di Niccolò di Betto Bardi, som är kända som "Renässansmästarna". Dessa konstnärer är mycket välkända för sina mångsidiga och innovativa verk inom olika områden som måleri, skulptur och arkitektur. Skaparna av Turtles, Kevin Eastman och Peter Laird, valde dessa namn för att ge sköldpaddorna en kulturell och kreativ koppling.

Vad heter raphaels vapen?

Raphaels vapen heter sai. Sai är ett japanskt vapen som används i ninjutsu. Det är ett litet trä- eller metallspjut med ett triangulärt format handtag. Det finns två typer av sai, en med ett långt skaft och en kortare variant. Sai används främst som ett försvarsvapen, men kan också användas som ett offensivt vapen. Det kan användas för att blockera och parera andra vapen, och för att utföra slag och stickningar.

Hur många är Ninja Turtles?

I den ursprungliga versionen av Ninja Turtles-serien finns det fyra sköldpaddor som är kända som Ninja Turtles. De fyra sköldpaddorna är Leonardo, Raphael, Michelangelo och Donatello. Var och en av dem har sin egen unika personlighet, färdigheter och favoritvapen.

Vem skapade Ninja Turtles?

Ninja Turtles skapades av Kevin Eastman och Peter Laird i 1984. Eastman och Laird var båda tidigare tecknare och de kom på idén till Ninja Turtles efter att ha ritat en sköldpadda i en serie teckningar som de skickade till varandra som skämt. De beslutade sig sedan för att utveckla idén till en serie tecknade filmer och TV-program. De publicerade sin första Ninja Turtles-comic 1984 och det blev snabbt mycket populärt. Serien har sedan dess utvecklats till en av de mest ikoniska och framgångsrika popkultur-franchiserna genom tiderna.

När kom Turtles till Sverige?

Turtles-franchisen kom till Sverige på 1980-talet, ungefär samtidigt som den blev populär i USA. Den första svenska översättningen av den tecknade serien hade premiär på tv i början av 1990-talet. Därefter blev Turtles mycket populärt i Sverige, och det fanns många olika merchandise, leksaker och andra produkter som såldes i landet. Filmerna började visa på bio i Sverige från 1990 och serien har sedan dess varit en känd och älskad del av den svenska popkulturen.