TILLAGD I VARUKORGEN

:-

Fortsätt handla
Gå till kassan »

Bandai sedan länge ett välkänt märke bland samlarfigurer och byggsatser. Deras kanske mest uppskattade linje med samlarfigurer är S.H.Figuarts.

Varumärken

Bandai Actionfigurer

Underkategorier

« Föregående sida 1 2 3 4 5 Nästa sida »

399:-

Beställningsvara

Lev. 1-2 veckor

« Föregående sida 1 2 3 4 5 Nästa sida »

Snabbt & Smidigt

Beställer du innan kl 14.00 så skickas din beställning redan samma dag och ska då vara framme redan nästkommande vardag.

Bandai leksaker och actionfigurer

Bandai är ett japanskt företag som grundades 1950 och är känt för att tillverka och distribuera leksaker, spel, modellkit, animerade TV-serier och andra underhållningsprodukter. Företaget är en del av Bandai Namco-koncernen, som också omfattar företag inom datorspel, arkadspel och andra former av digital underhållning.

Bandai är känt för att ha skapat och distribuerat många populära leksaker och TV-serier, inklusive Gundam, Tamagotchi, Power Rangers, Digimon, Sailor Moon, Dragon Ball och många andra. De är också känt för sin innovativa teknik och sina högkvalitativa produkter.

Företaget har en global närvaro och har kontor och anläggningar i Japan, USA, Europa och Asien. De fortsätter att utveckla nya och spännande produkter för att uppfylla behoven hos en alltmer digital och uppkopplad konsumentmarknad.

Bandai S.H.Figuarts

S.H.Figuarts är en av Bandais mest välkända serier av samlarfigurer och actionfigurer. Under S.H.Figuarts har Bandai släppt actionfigurer från bland annat Nintendo och Turtles. Samlarfigurerna är alltid otroligt detaljerade och av riktigt hög kvalité.

Bandai Robot Spirits

När det kommer till actionfigurer från Bandai så består den största delen av vårt sortiment av actionfigurer från Gundam Robot Spirits. Här visar verkligen Bandai varför de är en av världens största tillverkare av samlarfigurer. Dessa actionfigurer har fantastisk rörlighet och är riktigt snygga och välgjorda.

Bandai model kit

Japanska Bandai är världens tredje största tillverkare av leksaker och byggmodeller efter Mattel och Hasbro.

Företaget grundades 1950 och har tillverkat en rad olika numera legendariska leksaksserier så som Gundam och Power Rangers. Men de är även skyldiga till Tamagotchin.

Bland samlare har Bandai länge varit mest kända för sina byggsatser. Men eftersom Bandai de senaste åren även har producerat en hel del högkvalitativa actionfigurer riktade till samlare så har man lyckats göra sig ett namn även här.

Vilka märken ägs av Bandai?

Bandai Namco-koncernen äger och driver många olika varumärken inom underhållningsbranschen. Några av de mest kända varumärkena som ägs av Bandai inkluderar:

1. Tamagotchi - en populär virtuell husdjurslek som först introducerades 1996.

2. Gundam - en känd japansk animerad TV-serie och modellbyggningsserie som lanserades 1979.

3. Power Rangers - en amerikansk TV-serie som först sändes 1993 och är baserad på den japanska serien Super Sentai.

4. Dragon Ball - en mycket populär japansk animerad TV-serie och mangaserie som först publicerades 1984.

5. Sailor Moon - en annan känd japansk animerad TV-serie och mangaserie som först publicerades 1992.

6. Digimon - en japansk animerad TV-serie och spelserie som först introducerades 1997.

7. Kamen Rider - en japansk TV-serie och mangaserie som först sändes 1971 och är känd för sina maskerade hjältar.

8. Pac-Man - en välkänd klassisk arkadspelserie som först lanserades 1980.

9. Tekken - en populär kampsportsspelserie som först introducerades 1994.

Detta är bara några av de många varumärken som ägs av Bandai Namco-koncernen.

Vad betyder Bandai på Japanska?

Bandai (万代) är ett japanskt ord som betyder "evigt" eller "otroligt". Ordet består av två kanji-tecken: "man" (万) som betyder "tusen" eller "mycket" och "dai" (代) som betyder "generationer" eller "tidsåldrar". Tillsammans kan dessa tecken tolkas som "tusen generationer" eller "evighet". Det är en lämplig betydelse för företaget Bandai, som har funnits i över 70 år och har skapat många kända varumärken och produkter som har blivit populära över generationer och i många olika länder.

Ägs Bandai av Disney?

Nej, Bandai ägs inte av Disney. Bandai Namco-koncernen är ett japanskt företag som bildades 2005 genom en sammanslagning av två företag: Bandai och Namco. Bandai ägde tidigare rättigheterna till vissa populära Disney-karaktärer och licensierade dem för att skapa leksaker och andra produkter, men de två företagen är fortfarande separata enheter. Disney äger en mängd olika varumärken och företag inom underhållningsbranschen, inklusive Walt Disney Studios, Pixar Animation Studios, Marvel Entertainment och Lucasfilm, bland många andra. Disney har också en betydande närvaro inom leksaks- och spelbranschen, men Bandai är inte en av deras ägodelar.