TILLAGD I VARUKORGEN

:-

Fortsätt handla
Gå till kassan »

Välkommen till Sveriges bästa Harry Potter-butik. I vår Harry Potter shop hittar du massor med spännande Harry Potter-prylar. Vi har allt ifrån Harry Potter trollstavar från Ollivanders till små Harry Potter-smycken och andra roliga Harry Potter saker.

Samlarfigurer efter tema

Harry Potter - Trollstavar & Prylar

« Föregående sida 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1320 Nästa sida »
« Föregående sida 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1320 Nästa sida »

Snabbt & Smidigt

Skulle du ångra ditt köp så har du 30 dagar på dig att skicka tillbaka varan. Var bara noga med att förpackningen är i oskadat originalskick.

Harry Potter

Harry Potter är en serie fantasyromaner skrivna av den brittiska författaren J.K. Rowling. Böckerna handlar om en ung pojke vid namn Harry Potter som upptäcker att han är en berömd trollkarl och att han har en viktig roll att spela i den magiska världen. Han börjar studera på Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom där han träffar vänner och fiender och lär sig om magi och trolldomskonster. Han kämpar mot den onda trollkarlen Lord Voldemort och hans anhängare, som försöker ta över världen. Böckerna har filmatiserats och är mycket populära både bland barn och vuxna.

Harry Potter Shop

I vår butik hittar du ett av Sveriges bredaste sortiment av Harry Potter-samlarprylar. Harry Potters trollstav är en av våra mest populära Harry Potter-prylar. Vi är många Harry Potter-fans som älskar att samla på Harry Potter-samlarprylar och fina Harry Potter-saker. Det första samlarobjektet som de flesta vill ha från Harry Potter är oftast just Harry Potters trollstav. Noble Collections har gjort en serie replicas av wands från olika karaktärer i Harry Potter. För den riktigt inbitne samlaren finns även samlingar av trollstavar som levereras tillsammans med snygga displaystands.

Trollstavar från Ollivanders

Ollivanders är kända för sina trollstavar i Harry Potter. Hos oss hittar du många replicas av just Ollivanders trollstavar. De levereras i en snygg låda som är en replica av de lådor som trollstavarna i filmatiserinen av Harry Potter ligger i. Nu behöver du inte längre åka till Diagon Alley i London för att köpa din Ollivanders trollstav. Nu finns Ollivanders wands från Harry Potter hos oss i Sverige.

Harry Potter T-shirts

För den som gillar Harry Potter finns det som tur är mycket mer än bara trollstavar. Vi har snygga t-shirts, nyckelringar, muggar och pins med motiv från Harry Potter.

Din Harry Potter-butik i Sverige

Vi utökar hela tiden vårt sortiment med Harry Potter-saker som du kan köpa hos oss. Om du är ute efter att köpa Harry Potter-prylar som du inte hittar hos oss så är du alltid välkommen att höra av dig. Förhoppningsvis så kan vi få tag på just de Harry Potter-grejerna som du är ute efter, oavsett om det är en trollstav eller en samlarfigur.

Vad heter elevhemmen på Hogwarts?

Elevhemmen på Hogwarts är fyra olika hus som är uppkallade efter sina grundare. Dessa fyra hus är:

1. Gryffindor - uppkallat efter Godric Gryffindor
2. Hufflepuff - uppkallat efter Helga Hufflepuff
3. Ravenclaw - uppkallat efter Rowena Ravenclaw
4. Slytherin - uppkallat efter Salazar Slytherin

Varje elevhem har sin egen gemenskap och sina egna särdrag som de värdesätter och försöker uppmuntra. I böckerna och filmerna tävlar elevhemmen mot varandra i olika tävlingar och evenemang, och elevhemmen blir ofta en stor del av karaktärernas identiteter.

Vilket Harry Potter elevhem är jag med i?

Det är din personlighet som avgör vilket elevhem du hör till. I Harry Potter-serien tilldelas eleverna vid Hogwarts skola till ett av fyra elevhem: Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw och Slytherin. Eleverna tilldelas till ett elevhem baserat på deras personlighet och egenskaper. Gryffindor är känt för mod, ledarskap och lojalitet, Hufflepuff för hårt arbete, lojalitet och vänlighet, Ravenclaw för visdom, klokskap och lärdom, och Slytherin för ambitiös, sluga och hängiven. Du kan ta en test för att se vilket elevhem du skulle tillhöra.

Hur är en Ravenclaw?

Ravenclaw är en av de fyra husen på Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry i Harry Potter-serien skrivna av J.K. Rowling. Ravenclaws är kända för sin intelligens, skarpsinne och nyfikenhet. De har en stark drivkraft för kunskap och är alltid på jakt efter nya idéer och upptäckter.

Ravenclaws är också kända för sin originalitet och kreativitet. De har en förmåga att tänka utanför boxen och se saker från en annan synvinkel. De är ofta beskrivna som intelligenta och intellektuella, men också som en aning avskilda och distanserade från de andra eleverna.

Huset grundades av Rowena Ravenclaw och är känt för sitt emblem, en örn, som symboliserar intelligens och visdom. Deras färger, blå och silver, symboliserar klokhet och skarpsinne.

Några av de mest kända Ravenclaw-eleverna inkluderar Luna Lovegood och Filius Flitwick. I slutändan är Ravenclaws en viktig del av den magiska världen och bidrar med sin intelligens, skarpsinne och nyfikenhet till Hogwarts skola.

Hur är en Gryffindor?

Gryffindor är en av de fyra husen på Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry i Harry Potter-serien skrivna av J.K. Rowling. Gryffindors är kända för sina modiga och modiga handlingar, deras lojalitet och deras förmåga att stå upp för vad som är rätt. De har en stark moral och en oberoende inställning till livet, och de är alltid beredda att ta risker och ställa upp för sina vänner och den de älskar.

Gryffindors är också kända för sina goda hjärtan och deras förmåga att se det bästa i andra människor. De har en stor passion för rättvisa och är ofta de första att ställa upp när det är någon som behöver hjälp.

Huset grundades av Godric Gryffindor och ett lejon som emblem, som symboliserar mod och styrka. Deras färger, rött och guld, symboliserar lojalitet och mod.

Några av de mest kända Gryffindor-eleverna inkluderar Harry Potter, Ron Weasley och Hermione Granger. Gryffindors är en viktig del av den magiska världen och bidrar med sin mod och lojalitet till Hogwarts.

Hur är en Slytherin?

Slytherin är ett av de fyra husen på Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry i Harry Potter-serien skrivna av J.K. Rowling. Slytherins är kända för sin listighet, sitt självständiga sätt och deras förmåga att nå sina mål. De har en stark självbild och är mycket ambitiösa, ofta med fokus på framgång och makt.

Slytherins är också kända för sin förmåga att se detaljer och för sin analytiska förmåga. De är mycket självmedvetna och har en god förståelse för politik och spel. Huset grundades av Salazar Slytherin och har en orm som emblem, som symboliserar list och snabbhet. Deras färger, grönt och silver, symboliserar rikedom och makt.

Några av de mest kända Slytherin-eleverna inkluderar Draco Malfoy, Vincent Crabbe, Gregory Goyle, Bellatrix Lestrange, och Severus Snape. Slytherins har en komplicerad historia och rykte, men de är en viktig del av den magiska världen och bidrar med list och ambition till Hogwarts.

Hur är en Hufflepuff?

Hufflepuff är en av de fyra husen på Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry i Harry Potter-serien skrivna av J.K. Rowling. Hufflepuffs är kända för sin lojalitet, hängivenhet och rättvisa. De har en stark moral och är ofta omtänksamma och vänliga mot andra. De värderar en stark arbetsmoral och är ofta beskrivna som hårt arbetande och lojala vänner.

Hufflepuffs är också kända för sin förmåga att upptäcka skönheten i det enkla och för sin godhet. De har en stor förmåga att se det goda i alla människor, oavsett deras bakgrund eller handlingar. De är också kända för sin förmåga att hitta och tämja vilda och farliga varelser, vilket har gjort dem till ett viktigt hus för Hogwarts skolans beskydd.

Hufflepuff är kända för att vara ett av de mer inkluderande husen, och har en tendens att ta in elever som inte riktigt passar in i de andra husen vilket har gjort dem till ett av de mest vänliga och inkluderande husen på skolan.

Några av de mest kända Hufflepuff-eleverna inkluderar Nymphadora Tonks och Cedric Diggory. Som emblem har Hufflepuffs en grävling, som symboliserar godhet och hängivenhet. De är också kända för sina färger, gula och svarta, som symboliserar glädje och lojalitet.

Hur mycket tjänar Daniel Radcliffe på Harry Potter?

Det exakta beloppet för hur mycket Daniel Radcliffe har tjänat på Harry Potter-filmerna är inte offentligt tillgängligt. Men det är väl känt att han har tjänat en betydande summa pengar som en av huvudrollsinnehavarna i film serien. Vissa rapporter visar att han ska ha tjänat runt $90 miljoner dollar bara från Harry Potter filmerna. Men det är svårt att verifiera detta eftersom hans inkomst och förmögenhet också inkluderar hans andra projekt och investeringar. Så det är svårt att säga exakt hur mycket han tjänade. Men det är säkert att han har tjänat en betydande summa pengar från Harry Potter-filmerna.

Hur mycket pengar har J.K. Rowling tjänat på Harry Potter?

J.K. Rowling, författaren bakom Harry Potter-serien, har tjänat en betydande summa pengar från hennes böcker och filmer. Enligt Forbes har hon varit på deras lista över världens rikaste kändisar flera gånger, med en förmögenhet på ungefär en miljard dollar vid tidpunkten för min kunskaps cutoff 2021. Huvudkällan till hennes inkomst är försäljningen av hennes böcker, som har sålt i över 500 miljoner exemplar världen över. Hon har också tjänat pengar från filmerna, merchandise, teaterproduktioner och andra spin-off-projekt relaterade till Harry Potter-universumet. Det är viktigt att notera att detta är uppskattningar och det exakta beloppet är inte offentligt tillgängligt. Men det är säkert att J.K. Rowling har tjänat en mycket stor summa pengar från Harry Potter-serien.

Hur gammal är Hermione i första filmen?

I den första Harry Potter-filmen, Harry Potter och de Vises sten, som släpptes år 2001, är Hermione Granger 11 år gammal. Enligt böckerna är hon född den 19 september 1979 och i filmen så är det 1991 när Harry Potter och de Vises sten utspelar sig.

I vilken ordning ska man se Harry Potter filmer?

Det finns flera olika sätt att se Harry Potter-filmerna, men en vanlig ordning är följande:

1. Harry Potter och de Vises sten (2001)
2. Harry Potter och Hemligheternas kammare (2002)
3. Harry Potter och Fången från Azkaban (2004)
4. Harry Potter och Fenixorden (2007)
5. Harry Potter och Halvblodsprinsen (2009)
6. Harry Potter och Dödsrelikerna - Del 1 (2010)
7. Harry Potter och Dödsrelikerna - Del 2 (2011)

Detta är den ordning filmerna släpptes i och ger en kronologisk berättelse om händelserna i serien.

Vad betyder Hogwarts på svenska?

Hogwarts är namnet på den fiktiva skolan för häxkonster och trolldom där Harry Potter och hans vänner går i Harry Potter-böckerna av J.K. Rowling. På svenska översattes namnet till "Hogwarts skola för häxkonster och trolldom". Men skule man översätta hog och warts ordagrant till svenska så skulle det betyda grisvårtor.

Vad betyder Draco Dormiens Nunquam Titillandus?

"Draco dormiens nunquam titillandus" är en latinsk fras som ofta översätts till "En sovande drake ska aldrig retas". Denna fras är skolans motto på Hogwarts i Harry Potter-böckerna av J.K. Rowling. Motto syftar till att varna eleverna för att aldrig underskatta farorna med att reta en sovande drake, som i Harry Potter-världen är en farlig varelse som andas eld. I det här sammanhanget är frasen en metafor som betonar vikten av att respektera faror och försiktighet.

Är Snape god eller ond?

Professor Severus Snape är en av de mest komplexa och kontroversiella karaktärerna i Harry Potter-serien, och det finns en debatt bland fansen om hans moraliska ställning.

Under större delen av böckerna och filmerna framstår Snape som en ond karaktär, eftersom han ofta verkar arbeta mot Harry Potter och hans vänner, och han är också känd för sitt grymma och stränga beteende gentemot eleverna på Hogwarts.

Men i slutet av serien avslöjas att Snape har en komplex bakgrundshistoria och en djupare lojalitet än vad som tidigare var känt. Han hade en komplicerad relation med Harrys föräldrar och visade sig till slut vara en dubbelagent som arbetade för att skydda Harry och motarbeta Lord Voldemort.

Således kan man säga att Snape var varken helt ond eller god, utan en komplex karaktär med både goda och dåliga sidor. Han visade sig till slut vara mer nyanserad än vad som tidigare var känt, och hans handlingar hade en betydande inverkan på utfallet av serien.

Kan Harry Potter dö?

Ja, det är möjligt att Harry Potter kan dö i Harry Potter-världen. Trots att han är huvudpersonen i serien betyder det inte att han är osårbar. Faktum är att flera andra viktiga karaktärer i serien dör, vilket betonar att det finns en verklig risk för att karaktärer kan dö i serien.

I serien möter Harry många faror och utmaningar, inklusive strider mot Lord Voldemort och dennes anhängare, och han utsätts för farliga situationer och attacker. Även om han ofta räddas av sina vänner och allierade, finns det alltid en risk för att han kan dö.

Det är dock viktigt att notera att Harry Potters död inte nödvändigtvis skulle innebära slutet på serien, eftersom det finns flera andra karaktärer och subplots som kan fortsätta att utvecklas. Men en död för huvudpersonen skulle definitivt ha en stor inverkan på serien och dess fans.

Vad heter ugglan i Harry Potter?

Ugglan som tillhör Harry Potter heter Hedwig. Hedwig är en snöuggla som Harry får av Rubeus Hagrid som födelsedagspresent när han fyller 11 år. Hedwig blir sedan Harrys trogna följeslagare genom hela serien och hjälper honom att skicka och ta emot brev och andra meddelanden. Hedwig är också en viktig del av Harrys liv och en symbol för hans koppling till trolldoms-världen.

Vad heter Harry Potter i efternamn?

Harry Potter har samma efternamn som hans föräldrar, vilket är "Potter". Hans föräldrar, Lily och James Potter, mördades av Lord Voldemort när Harry var en bebis, och han blev sedan adopterad av sin moster och morbror, Petunia och Vernon Dursley, som gav honom sitt efternamn. Således är Harrys fullständiga namn "Harry James Potter".

Finns Hogwarts på riktigt?

Hogwarts är den fiktiva skolan för trollkonst och häxkonst i Harry Potter-böckerna skrivna av J.K. Rowling. Det finns ingen verklig plats med detta namn och skolan existerar endast i denna fiktiva värld.

Hogwarts slottet i Harry Potter-böckerna och filmerna är också en fiktiv plats och existerar inte på riktigt. Det skapades av filminstruktörer och specialeffekter-team för att användas i filmerna. En del av exteriören och interiören scener spelades in på olika platser i England, som Alnwick Castle och Durham Cathedral, men de flesta av scenerna skapades med hjälp av datorer.

Var utspelar sig Harry Potter filmerna?

Harry Potter filmerna utspelar sig i olika platser i England, inklusive London och Oxford. En del av exteriören och interiören scener spelades in på olika platser som Alnwick Castle, Christ Church och Durham Cathedral. Men många av scenerna som visar Hogwarts skolan och slottet skapades med hjälp av datorer.

Vad betyder Malfoy?

"Malfoy" är ett efternamn för en karaktär i Harry Potter-serien skriven av J.K. Rowling. Karaktären, Draco Malfoy, är en av huvudantagonisten i serien och är en av eleverna på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Namnet Malfoy har inte specifikt betydelse eller historia i den verkliga världen, det är skapat av författaren J.K. Rowling för att passa in i hennes fiktiva universum.