TILLAGD I VARUKORGEN

:-

Fortsätt handla
Gå till kassan »

Harry Potter - Trollstavar & Prylar

Hermione Granger saker

Snabbt & Smidigt

Beställer du innan kl 14.00 så skickas din beställning redan samma dag och ska då vara framme redan nästkommande vardag.

Hermione Granger Merchandise

Här har vi samlat alla våra Hermione Granger saker och roliga prylar. Här finns allt från Hermione Granger muggar till Hermione Granger kläder för den som älskar Hermione Granger.

Hermione Granger är en av huvudkaraktärerna i J.K. Rowlings populära bok- och filmserie "Harry Potter". Hon är en smart och ambitiös ung kvinna som blir en nära vän till Harry Potter och Ron Weasley under sin tid på Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry.

Hermione föddes den 19 september 1979 och växte upp som mugglarfödd, vilket innebär att hennes föräldrar inte var häxor eller trollkarlar. Hon upptäckte att hon var en häxa när hon var elva år gammal och fick sin acceptansbrev till Hogwarts.

Hermione är mycket flitig och älskar att studera. Hon är ofta den som räddar Harry och Ron från farliga situationer tack vare hennes kunskap och förmåga att tänka logiskt och kreativt. Hon har också en stark social rättvisa-sinne och kämpar för rättvisa för alla oavsett deras bakgrund eller ursprung.

Hermione blir medlem i Gryffindors elevhem och hennes bästa vänner på Hogwarts är Harry Potter och Ron Weasley. Tillsammans går de igenom många farliga och spännande äventyr, och Hermione är alltid där för att hjälpa till på vilket sätt hon kan. Hon är också medlem i Dumbledore's Army, en motståndsrörelse som kämpar mot den onda Lord Voldemorts försök att ta över trollkarlsvärlden.

Hermione är en av de mest älskade karaktärerna i Harry Potter-serien och har blivit en symbol för starka, självständiga kvinnor som kämpar för rättvisa och kunskap.

Hur gammal är Hermione Granger?

I "Harry Potter"-bokserien är Hermione Granger född den 19 september 1979, så hon är född i september och har en födelsedag i början av skolåret på Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom. Hon är tre år yngre än Harry Potter och två år yngre än Ron Weasley, hennes bästa vänner. Så i den tidpunkt som bokserien tar slut, den 2 maj 1998, är Hermione 18 år gammal.

Vad betyder namnet Hermione?

Namnet Hermione kommer från den antika grekiska mytologin och är det namn som används för den unga prinsessan Hermione i "Lysistrate" av Aristofanes och i den klassiska tragedin "Helena" av Euripides. Namnet är en form av den grekiska rötterna "herm" som betyder "sten" eller "klippa" och "one" som betyder "enhet". Tillsammans kan namnet tolkas som "klippa av enhet". Namnet Hermione har också använts i andra sammanhang, inklusive litteratur, musik och film. I " Harry Potter"-bokserien har Hermione Granger blivit en välkänd karaktär med ett starkt och intelligent perspektiv, och hennes namn har blivit förknippat med en liknande kraft och styrka.

Vem är Hermione Granger ihop med?

I Harry Potter-serien är Hermione Granger romantiskt involverad med Ron Weasley. Deras relation utvecklas gradvis genom böckerna och filmerna, och de två blir tillsammans under den sista boken och filmen, "Harry Potter och Dödsrelikerna".

Hermione och Ron har en väldigt speciell relation, där de bråkar och retas med varandra men också stöttar och hjälper varandra när det behövs. De har en stark vänskap som utvecklas till romantisk kärlek, vilket är ett vanligt tema i Harry Potter-serien där vänskap och kärlek ofta sammanflätas på olika sätt.

Vem spelade Hermione Granger?

Hermione Granger spelas av den brittiska skådespelerskan Emma Watson i filmatiseringen av Harry Potter-serien. Emma Watson föddes den 15 april 1990 i Paris, Frankrike och fick rollen som Hermione när hon var bara 10 år gammal.

Emma Watson är känd för sin roll som Hermione i Harry Potter-filmerna, men har också medverkat i andra filmer som "The Perks of Being a Wallflower", "Beauty and the Beast" och "Little Women". Utöver sin skådespelarkarriär är Emma Watson också en aktivist för kvinnorättigheter och jämställdhet, och har bland annat arbetat som ambassadör för FN:s kvinnokommitté och lanserat kampanjen "HeForShe".