TILLAGD I VARUKORGEN

:-

Fortsätt handla
Gå till kassan »

Kotobukiya är en japansk tillverkare av samlarstatyer som kännetecknas av en hög detaljnivå och ett relativt lågt pris. Kotobukiya är mest kända för sin Kotobukiya Artfx+ serie.

Varumärken

Kotobukiya

Underkategorier

« Föregående sida 1 2 Nästa sida »

2 999:-

Beställningsvara

Lev. April 2025

« Föregående sida 1 2 Nästa sida »

Snabbt & Smidigt

Beställer du innan kl 14.00 så skickas din beställning redan samma dag och ska då vara framme redan nästkommande vardag.

Kotobukiya Artfx+

Kotobukiya är mest kända för deras Artfx+ serie. Artfx+ eller bara kallad Artfx är en serie samlarstatyer som kommer som små byggsatser. Samlarstatyerna är dock väldigt lätta att sätta ihop och ska inte jämföras med byggsatser som kräver lim och en hel del pill för att sättas ihop. Artfx serien är väldigt populär eftersom den är väldigt prisvärd. Så pass detaljerade samlarstatyer som Artfx+ brukar vara väldigt dyra. Men tack vare att statyn levereras i delar som snabbt sätts samman av samlaren så kan priserna hållas nere.

Star Wars och Marvel Artfx

Kotobukiya har tagit sig an många olika teman i sin Artfx serie. Självklart har man släppt figurer från Star Wars och Marvel, men man har även säppt figurer från till exempel Halo.

Bishoujo statyer

Kotobukiya har även gjort sig kända för sina Bishoujo-statyer av kvinnliga karaktärer, oftast från Manga och Anime. Dessa samlarfigurer har länge varit mycket populära i Japan och nu börjar även samlare i Sverige få upp intresset.

Om Kotobukiya

Kotobukiya grundades i Japan 1947. Till en början så var man endast en återförsäljare av leksaker, men 1983 började Kotobukiya även att tillverka egna modellbyggsatser. De första byggsatserna var baserade på egna modeller. Kotobukiya första byggsats som var baserad på ett redan etablerat varumärke var Godzilla 1985.

Kotobukiyas stora genombrott kom när man lyckades få rättigheterna till att tillverka modeller baserade på Mobile Suit Zeta Gundam THE-O mecha. Detta var första gången som något annat företag än Bandai hade möjlighet att släppa produkter baserade på Gundam.

Artfx samlarstatyer ser dagens ljus

1989 började man för första gången producera samlarstatyer i vinyl. Dessa samlarstatyer går numera under namnet Artfx och har blivit Kotobukiyas signum. Sen dess har man även tagit fram en serie samlarstatyer i resin som går under namnet Kotobukiya Fine Art Statues och en serie actionfigurer.

Under åren som gått har man hela tiden strävat efter att förfina sitt hantverk och idag så är Kotobukiya välkända för sin kvalité och fina detaljer. Tackvare det fina ryktet man lyckats bygga upp så samarbetar man idag med några av de mest välkända varumärkena så som Star Wars och Marvel