TILLAGD I VARUKORGEN

:-

Fortsätt handla
Gå till kassan »

Här har vi samlat våra He-Man gubbar, MotU Pops och andra MotU samlarprylar. Under 80-talet var He-Man utan tvekan en av barnens största hjältar. Idag finns det största intresset för He-Man och Masters of the Universe samlarprylar i retrokretsar.

Mattel som gav ut He-Man gubbarna under 80-talet är nu tillbaka med en ny serie Motu actionfigurer som går under namnet Masters of the Univers Origins.

Samlarfigurer efter tema

Masters of the Universe samlarprylar

Underkategorier

« Föregående sida 1 2 3 4 5 6 Nästa sida »
« Föregående sida 1 2 3 4 5 6 Nästa sida »

Snabbt & Smidigt

Beställer du innan kl 14.00 så skickas din beställning redan samma dag och ska då vara framme redan nästkommande vardag.

He-Man actionfigurer

Under 80-talet producerades He-Man gubbarna av Mattel. Hos Heromic hittar du He-Man ReAction figurer från Super7. Figurerna kommer förpackade i snygga retroinspirerade förpackningar.

Funko POP! Masters of the Universe

Förutom MotU actionfigurer från Super7 hittar du även MotU Pops från Funko hos Heromic. Funkos serie med Masters of Universe Pops har blivit en av deras mest populära serier av Funko POP!

Vad är Masters of the Universe?

Masters of the Universe är en serie med actionfigurer och en tillhörande animerad TV-serie från 1980-talet. Serien utspelar sig i en fiktiv värld kallad Eternia, där den goda hjälten He-Man och hans vänner kämpar mot den onda fursten Skeletor och hans härskare.

He-Man är en stark och modig krigare som är den enda som har nyckeln till den mäktiga artefakten Sword of Power, som ger honom övernaturliga krafter. Han kämpar för att skydda Eternia från Skeletor och hans härskare och försvarar också konungadömet Eternia och dess invånare.

Serien blev snabbt populär och inspirerade till en mängd spin-off-produkter, inklusive en animerad TV-serie, ett kortspel, ett datorspel och en film. Serien har fortfarande en stark fanbase och har återupptäckts av en ny generation av fans tack vare en ny animerad serie och nya leksaker som släppts.

Hur många Masters of the Universe figurer finns det?

Det finns många olika Masters of the Universe-figurer som har släppts under årens lopp, både av Mattel (den ursprungliga tillverkaren) och andra tillverkare. Exakt antalet figurer varierar beroende på hur man räknar, men det finns hundratals olika figurer som har släppts under årens lopp.

Mattel släppte sin första serie av Masters of the Universe-figurer 1982, och fortsatte att släppa nya figurer i flera år efter det. Serien inkluderade både huvudkaraktärerna och mindre kända karaktärer, samt olika varianter av befintliga karaktärer.

Efter att Mattel avslutade sin produktion av Masters of the Universe-figurer, har andra tillverkare släppt egna versioner av figurerna, inklusive re-editioner av originalfigurerna.

Vem uppfann Masters of the Universe?

Masters of the Universe är en franchise som skapades av leksakstillverkaren Mattel på 1980-talet. Franchisen består av en serie leksaker, en animerad TV-serie, en serie serietidningar, en spelfilm och annan merchandise.

Masters of the Universe skapades ursprungligen som en respons på konkurrenten Kenner's Star Wars-figurer. Mattel insåg potentialen i att skapa en liknande produktlinje med en serie actionfigurer och accessoarer som också hade en anslutning till en animerad TV-serie.

Den ursprungliga serien av Masters of the Universe actionfigurer skapades av en grupp designers och konstnärer som arbetade på Mattel, däribland Mark Taylor, Paul Lindberg, Tony Guerrero och Roger Sweet. Dessa designers utvecklade konceptet och designen för karaktärerna och leksakerna som sedan kom att bli Masters of the Universe.

Hur fick He-Man sina krafter?

He-Man, den centrala karaktären i Masters of the Universe-franchisen, har superkrafter som gör honom till en mäktig krigare. Enligt ursprungshistorien, som beskrivs i både tecknade serier och TV-serier, erhåller He-Man sina krafter genom att utsättas för den magiska kraften i Castle Grayskulls kraftkälla.

Enligt berättelsen är Castle Grayskull en försvarsfästning som skyddar kraftkällan från onda krafter. He-Man, vars riktiga namn är Prins Adam, är den enda personen som är kapabel att använda kraften från kraftkällan på grund av sin godhet och rättfärdighet. Genom att lyfta sitt magiska svärd och utropa "By the power of Grayskull!", förvandlas Prins Adam till He-Man, en kraftfull och modig krigare med övermänskliga styrka och förmågor.

He-Mans krafter gör honom till en av de mäktigaste och modigaste krigarna i Eternia, och han använder sin styrka och sitt mod för att besegra onda krafter och skydda freden och rättvisan.

Hur gammal är Skeletor?

Skeletor är en fiktiv karaktär i Masters of the Universe-franchisen och hans exakta ålder är okänd. Hans bakgrundshistoria är komplex och varierar i olika versioner av serien. I vissa versioner av historien framställs Skeletor som en före detta följeslagare till kung Randor, men som blev korrumperad av den onda magin och förvandlades till sin nuvarande form.

En sak som är säker är att Skeletor är en mäktig och farlig motståndare för He-Man och hans allierade. Skeletor är den onda härskaren av Snake Mountain och leder en armé av onda varelser och monster i syfte att erövra Eternia och förstöra He-Man. Han är också känd för sin ohyggliga kraft och sin ikoniska design, som inkluderar en skalleliknande ansiktsmask och kläder som är inspirerade av klassisk fantasy.

Tillhör Masters of the Universe Marvel eller DC?

Masters of the Universe är en egen franchise och tillhör inte Marvel eller DC Comics. Masters of the Universe-skapat skapades av leksakstillverkaren Mattel och består av en serie actionfigurer, animerade TV-serier, serietidningar, filmer och annan merchandise.

Marvel och DC Comics är två stora amerikanska serietidningsförlag, och de har båda skapat ett antal populära superhjältefranchiser, inklusive Marvels Spider-Man och X-Men, och DC:s Batman och Superman. Även om Masters of the Universe är en liknande typ av fantasy-franchise som ofta associeras med superhjältar, är det en separat och oberoende franchise som inte är kopplad till Marvel eller DC.

Är He-Man och Skeletor släkt?

Enligt den officiella Masters of the Universe-historien är He-Man och Skeletor inte släkt med varandra. Skeletor, vars riktiga namn är Keldor, var en en gång en medlem av kung Miro av Eternias familj och var faktiskt prins Adam (He-Mans) farbror. Men Keldor förrådde sin familj och blev sedan en fiende till dem.

He-Man är son till kung Randor och drottning Marlena och har ingen blodrelation till Skeletor. Han är dock en kraftfull krigare som står i strid mot Skeletor och hans onda styrkor i syfte att skydda riket Eternia och dess invånare. Trots att de inte är släkt med varandra, har He-Man och Skeletor en djup rivalitet och har kämpat mot varandra många gånger under seriens gång.

Har Skeletor någonsin vunnit?

I Masters of the Universe-serien har Skeletor vunnit strider och slag mot He-Man och hans allierade på olika tillfällen. I vissa avsnitt av den animerade TV-serien har Skeletor lyckats ta över Eternia och få kontroll över riket, och i vissa av de animerade långfilmerna har han lyckats besegra He-Man temporärt och tvinga honom på flykt.

Men i slutändan, oavsett hur många gånger Skeletor lyckas besegra He-Man i enstaka strider eller ögonblick, är det alltid He-Man som vinner i slutändan. He-Man representerar godhet, rättvisa och mod, medan Skeletor är en symbol för ondska och förräderi, och dessa egenskaper gör He-Man till den ultimata segraren. Trots att Skeletor har haft sina segrar har han aldrig lyckats besegra He-Man permanent, eftersom He-Man alltid kommer tillbaka för att skydda Eternia och dess invånare.