TILLAGD I VARUKORGEN

:-

Fortsätt handla
Gå till kassan »

Samlarstatyer, som till exempel Star Wars-statyer, är något som ökat väldigt mycket i popularitet de senaste åren. Allt fler som tidigare samlat actionfigurer har även börjat samla på statyer eller helt gått över till statyer. En snygg samlarstaty från Game of Thrones eller Alien hemma på tv-bänken kan vara en riktigt imponerande inredningsdetalj även hemma hos någon som inte är en inbiten samlare.

Actionfigurer & samlarprylar

Samlarfigurer

« Föregående sida 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1328 Nästa sida »

4 599:-

Beställningsvara

Lev. Jan 2025

« Föregående sida 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1328 Nästa sida »

Snabbt & Smidigt

Beställer du innan kl 14.00 så skickas din beställning redan samma dag och ska då vara framme redan nästkommande vardag.

Samlarstatyer och samlarfigurer

Det finns många skillnader mellan samlarstatyer och actionfigurer. Den mest uppenbara är att statyerna är mycket mer detaljrika och realistiska än actionfigurerna. De saknar oftast rörliga delar vilket betyder att konstnären som skapar statyn inte behöver ta hänsyn till något annat än att statyn ska se så snygg och realistisk ut som möjligt. Oftast används också bättre material vid tillverkningen av statyer än vid tillverkningen av actionfigurer vilket gör att det är möjligt att få en högre detaljnivå på samlarobjektet.

Samlarstatyer görs oftast i en begränsad upplaga, vilket gör att de i större utsträckning behåller sitt värde. Actionfigurer kan produceras i tiotusentals exemplar, men en statys har oftast en limiterad upplaga. Efter att en samlarstaty är producerad i sin begränsade upplaga förstörs ofta originalformen, vilket betyder att inga fler exemplar kan tillverkas.

Bakom varje staty ligger ett gediget hantverk av en konstnär. Vissa konstnärer är mycket eftertraktade. När en konstnär drar sig tillbaka eller går bort kan det öka värdet på en staty avsevärt.

En av de största fördelarna med statyer är att de faktiskt är avsedda att visas upp. Så länge du har kvar originalförpackningen så kommer din staty att behålla sitt värde. Om du tar ut en actionfigur ur sin förpackning så tappar den oftast väldigt mycket av sitt värde. Om du planerar att bygga upp en samling som behåller sitt värde, samtidigt som du inte bara vill ha dina Star Wars-figurer liggandes tryggt förvarade i källaren, så kan detta vara något att tänka på.