TILLAGD I VARUKORGEN

:-

Fortsätt handla
Gå till kassan »

Samlarfigurer efter tema

Star Trek - Samlarobjekt

Snabbt & Smidigt

Beställer du innan kl 14.00 så skickas din beställning redan samma dag och ska då vara framme redan nästkommande vardag.

Star Trek

Kulturen som vuxit fram kring Star Trek-serierna och filmerna har hållit sig stark genom decennierna, och populariteten bekräftas inte minst genom att det hela tiden producerats nya serier och filmer. Det är få som inte vet vad Star Trek är för något och begreppet "Trekkers", som fansen kallar sig, är det idag många som vet vad det är, inte minst inom cosplay-communityn! Star Trek Cosplay har alltid varit populärt och samlar ett stort community världen över!

Star Trek Samlarprylar

Ända sedan Star Trek kom ut på 60-talet har fans samlat på sig rekvisita och samlarprylar från Original Series och alla otaliga serier och filmer som kommit sedan dess. Idag finns det allt ifrån replicas av alla coola prylar som syns i filmerna och serierna till riktigt välgjorda actionfigurer och modeller av olika rymdskepp. Vi på Heromic försöker ständigt uppdatera vårt sortiment för att kunna erbjuda coola samlarprylar till alla Trekkers där ute!

Star Trek är en science fiction-franchise som började med den amerikanska TV-serien med samma namn som sändes första gången 1966. Serien skapades av Gene Roddenberry och handlade om besättningen på USS Enterprise, en rymdskepp som utforskar galaxen och möter olika främmande varelser och kulturer. Serien blev mycket populär och fick en lojal fanbase, känd som "Trekkies".

Sedan dess har det skapats flera olika Star Trek-serier, inklusive The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager, Enterprise, Discovery, Picard och Lower Decks, samt en rad filmer. Varje serie har sin egen besättning och äventyr, men alla delar samma grundläggande konceptet om att utforska rymden och möta olika främmande varelser.

Star Trek är också känt för sin progressiva och inkluderande attityd, med en mångfald av raser och kön ombord på skeppet och en stark fokus på fred, förståelse och samarbete. Serien har också haft en stor inverkan på populärkulturen och har inspirerat många inom teknologi, vetenskap och underhållning.

I vilken ordning ska man se Star Trek?

Det finns flera sätt att se Star Trek-serierna och filmerna, men här är en allmän ordning för att se dem i:

1. Originala serien (1966-1969)
2. Animated Series (1973-1974)
3. Filmerna med originalbesättningen: Star Trek: The Motion Picture (1979), Star Trek II: The Wrath of Khan (1982), Star Trek III: The Search for Spock (1984), Star Trek IV: The Voyage Home (1986), Star Trek V: The Final Frontier (1989), Star Trek VI: The Undiscovered Country (1991)
4. Next Generation (1987-1994)
5. Filmerna med Next Generation-besättningen: Star Trek: Generations (1994), Star Trek: First Contact (1996), Star Trek: Insurrection (1998), Star Trek: Nemesis (2002)
6. Deep Space Nine (1993-1999)
7. Voyager (1995-2001)
8. Enterprise (2001-2005)
9. Filmerna med reboot: Star Trek (2009), Star Trek: Into Darkness (2013), Star Trek: Beyond (2016)
10. Discovery (2017-2022)
11. Picard (2020-2022)
12. Lower Decks (2020-2022)

Detta är den allmänna ordningen, men om du vill se serierna och filmerna i en mer tematisk ordning kan du välja att se dem efter deras år eller efter deras besättningar. Det viktigaste är att du gör det som du tycker är mest intressant och kul för dig.

Vem äger Star Trek?

Star Trek är en amerikansk mediafranchise som ägs av CBS Studios. Serien skapades av Gene Roddenberry och debuterade på TV 1966. Efter det har det skapats flera olika Star Trek-serier, inklusive The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager, Enterprise, Discovery, Picard och Lower Decks, samt en rad filmer. CBS har ägt rättigheterna till Star Trek sedan starten av serien och har fortsatt att producera och distribuera nya Star Trek-innehåll.

Det är värt att notera att ViacomCBS är moderbolaget till CBS Studios, och ViacomCBS är ett publikt börsnoterat bolag. Så Star Trek ägs i sådana termer av ViacomCBS men CBS Studios är den som har ansvar för utvecklingen, distributionen och förvaltningen av Star Trek som franchise.

Vem är Q i Star Trek?

Q är en karaktär som först dök upp i Star Trek-serien The Next Generation. Han är en medlem av en högt avancerad ras känd som Q, som är kända för att ha godtyckliga förmågor och är nästan allsmäktiga. Q är en av de mer recidiverande karaktärerna i serien och ofta dök han upp och utmanade besättningen på USS Enterprise med sina godtyckliga och ofta skadebringande handlingar.

Q är ofta känd för sin arrogant och föraktfull attityd, men även om han kan vara irriterande och svår att förstå, visar han också mänsklighet och oro för människans öde. Han är en mycket komplex karaktär och hans relation med besättningen på Enterprise är ofta fylld med konflikter och svårigheter. Q är spelad av John de Lancie och han är en av de mest populära gästkaraktärerna i serien.