TILLAGD I VARUKORGEN

:-

Fortsätt handla
Gå till kassan »

Här hittar du våra actionfigurer från Mego. Mego är en av världens mest anrika tillverkare av actionfigurer. Idag tillverkar Mego främst retroinspirerade actionfigurer från bland annat CBS, Warner Brothers, Sony och Epic.

Varumärken

Mego Actionfigurer

Snabbt & Smidigt

Tveka inte att höra av dig till oss om du inte hittar det du är ute efter. Vi ska göra vårt bästa för att få tag på det du vill ha.

Actionfigurer från Mego

Mego Corporation var ett amerikanskt leksaksföretag som var verksamt mellan 1954 och 1983. Företaget var känt för att ha skapat många populära leksaker under sin tid, inklusive actionfigurer, dockor och spel.

Mego är kanske mest känt för sina 8-tums actionfigurer som lanserades på 1970-talet. Dessa figurer var baserade på kända TV-serier och filmer, såsom Star Trek, Batman, Planet of the Apes och många andra. Mego var pionjärer inom denna skala av actionfigurer och deras produkter var mycket populära bland barn och samlare.

Företaget var också känt för sina andra leksaker, inklusive Mod Dukar-dockor, 2XL-roboten som använde kassettband, och deras Pocket Super Heroes-serie av mindre actionfigurer.

Tyvärr gick Mego i konkurs på 1980-talet på grund av flera faktorer, inklusive ökad konkurrens från andra leksaksföretag och förlorad licens till kända varumärken. Men Mego fortsatte att vara en ikonisk del av leksakshistorien och många av deras produkter är mycket eftertraktade av samlare idag.

Mego lancerades på nytt 2018 med ett partnerskap mellan Marty Abrams och Joel Rosenzweig. Man valde åter igen att fokusera på actionfigurer i 8" skalan och lanserade actionfigurer baserade på licenser från CBS, Warner Brothers, Sony och Epic.

Finns företaget Mego fortfarande?

Ja, Mego finns fortfarande som ett leksaksföretag idag. Företaget återupplivades 2018 av Marty Abrams, son till en av Mego's grundare. Den nya Mego Corporation har återlanserat flera av Mego's klassiska 8-tums actionfigurer från 1970-talet och skapar också nya figurer baserade på moderna franchiser och kända personligheter.

Den nya Mego Corporation har också tagit upp licensavtal med flera kända varumärken, inklusive Star Trek, DC Comics, Muhammad Ali och The Wizard of Oz, bland andra. Företaget säljer sina produkter online och via återförsäljare runt om i världen.

Det nya Mego har också lanserat en egen streamingtjänst, Mego TV, som erbjuder klassiska TV-serier, reklamfilmer och annat material relaterat till Mego Corporation och dess produkter.

Det är viktigt att notera att den nya Mego Corporation är ett fristående företag och inte har någon direkt koppling till det ursprungliga Mego som gick i konkurs på 1980-talet.