TILLAGD I VARUKORGEN

:-

Fortsätt handla
Gå till kassan »

Här hittar du ett av Sveriges största sortiment av Bobbleheads. Vi har Bobbleheads från Marvel, Predator, Alien, Batman och mycket mer. Självklart har vi populära Head Knockers från NECA och Wacky Wobblers från Funko.

Actionfigurer & samlarprylar

Bobbleheads & headknockers

« Föregående sida 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1345 Nästa sida »

189:-

Beställningsvara

Lev. Sep 2024

179:- 189:-

Beställningsvara

Lev. Okt 2024

REA
« Föregående sida 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1345 Nästa sida »

Snabbt & Smidigt

Beställer du innan kl 14.00 så skickas din beställning redan samma dag och ska då vara framme redan nästkommande vardag.

Bobblehead samlarfigurer

Ett Bobblehead, även kallad Headknocker, Nodder eller Wobbler är en typ av samlarfigur. Det finns Bobbleheads från nästan alla tänkbara filmer och tv-serier, som till exempel Alien, Marvel, Batman och Game of Thrones.

Det som kännetecknar ett Bobblehead är att huvudet nästan alltid är överdimensionerat i förhållande till kroppen. Huvudet sitter fast på en fjäder vilket gör att Bobbleheadsen börjar skaka på huvudet vid en liten beröring.

Den moderna Bobbleheaden som vi känner den idag dök upp på 50-talet i USA. På 60-talet började det produceras Bobbleheads av baseballspelare. Efter succén med baseballspelarna började man även tillverka samlarfigurer av andra idrottsmän och även seriefigurer som Spider-man och Batman. En av de mest kända Bobbleheadsen från den här eran är "The Beatles bobblehead set", som är ett värdefullt samlarobjekt idag. Mot slutet av 70-talet så började dock intresset för Bobbleheads att avta.

Det skulle ta nästan 20 år tills Bobbleheads kom på tapeten igen. Även om äldre Bobbleheads fortsatte att vara attraktiva samlarobjekt så fanns det under en lång tid inget större intresse för nya Bobbleheads. Men på 90-talet började man göra Bobbleheads i plast, vilket ledde till lägre produktionskostnader. Detta i sin tur ledde till att man kunde tillverka Bobbleheads i mindre upplagor. De mindre upplagorna gjorde Bobbleheadsen till attraktivare samlarobjekt samtidigt som man kunde tillverka Bobbleheads av mindre kända seriefigurer och karaktärer. Nu dök det upp Bobbleheads av samtliga Marvel-karaktärer som Hulken, Ironman och Thor, inte endast Spider-man.

Bobbleheads Sverige

I Sverige har Bobbleheadsen ännu inte slagit igenom på samma breda front som i USA. Intresset ökar dock stadigt och det är inte längre helt ovanligt att se en Bobblehead stå och skaka på sitt huvud på ett skrivbord eller en bokhylla även i Sverige. Det har även gjort Bobblehads av en del svenskar som till exempel Leif G.W. Persson och Per Morberg

NECA Head Knockers

En av de större tillverkarna av Bobbleheads idag är NECA. NECA kallar sin serie Bobbleheads för Head Knockers. NECAs Head Knockers är mycket detaljrika och huvudena är tillverkade i resin. Den höga kvalitén har gjort Head Knocker till en av de mest populära serierna av Bobbleheads bland samlare.