TILLAGD I VARUKORGEN

:-

Fortsätt handla
Gå till kassan »

Varumärken

Mattel Leksaker

« Föregående sida 1 2 3 4 5 Nästa sida »
« Föregående sida 1 2 3 4 5 Nästa sida »

Snabbt & Smidigt

Beställer du innan kl 14.00 så skickas din beställning redan samma dag och ska då vara framme redan nästkommande vardag.

Mattel Actionfigurer

Mattel är ett amerikanskt multinationellt företag som grundades 1945 och är känt för att tillverka actionfigurer, leksaker och spel. Företaget är baserat i El Segundo, Kalifornien, USA och har en global närvaro med kontor och anläggningar i olika länder runt om i världen.

Mattel är känt för att ha skapat och distribuerat många populära leksaker och spel, inklusive Barbie-dockor, Hot Wheels-bilar, Fisher-Price leksaker, UNO-kortspel, Scrabble-brädspel och många andra. Företaget har en bred portfölj av varumärken och produkter som riktar sig till olika åldrar och intressen.

Mattel är också en stor licensgivare av karaktärsvarumärken, som Disney, DC Comics, WWE, Star Wars och många andra. Företaget skapar leksaker och andra produkter som är baserade på dessa varumärken, och distribuerar dem globalt.

Utöver leksaker och spel har Mattel också varit involverat i film- och TV-produktion. Företaget har producerat flera animerade TV-serier, inklusive Max Steel, Monster High och Ever After High, samt en live-action film baserad på Barbie-dockan.

Vem äger Barbie?

Barbie är en varumärkesdocka som ägs av det amerikanska leksaksföretaget Mattel, Inc. Barbie skapades av Ruth Handler, en av grundarna av Mattel, som fick inspiration till dockan från sin egen dotter. Barbie lanserades 1959 och har sedan dess blivit en av de mest ikoniska och kända leksaksdockorna i världen.

Barbie har varit föremål för många kontroverser genom åren, inklusive kritik för att främja orealistiska kroppsideal, men har också varit en källa till inspiration och uppmuntran för många barn över hela världen.

Barbie-dockan och dess olika varianter, kläder och tillbehör fortsätter att vara en stor del av Mattels produktportfölj och en av deras mest kända och älskade varumärken.

Ägs Mattel av Disney?

Nej, Mattel ägs inte av Disney. Mattel är ett fristående amerikanskt multinationellt företag som är specialiserat på tillverkning av leksaker och spel, med huvudkontor i El Segundo, Kalifornien, USA. Företaget grundades 1945 av Harold Matson och Elliot Handler och har sedan dess vuxit till ett av de största leksaksföretagen i världen.

Disney äger en mängd olika varumärken och företag inom underhållningsbranschen, inklusive Walt Disney Studios, Pixar Animation Studios, Marvel Entertainment och Lucasfilm, bland många andra. Disney har också en betydande närvaro inom leksaks- och spelbranschen, men Mattel är inte en av deras ägodelar.

Ägs Lego av Mattel?

Nej, Lego ägs inte av Mattel. Lego Group är ett danskt företag som grundades 1932 och är specialiserat på tillverkning av leksaker, främst byggklossar av plast. Företaget är känt för sina Lego-konstruktionssatser, som möjliggör att barn och vuxna kan bygga och skapa egna kreationer med hjälp av Lego-klossar.

Mattel är också ett leksaksföretag, men det är fristående och äger inte Lego Group. Mattel är känt för sina egna produkter, inklusive Barbie-dockor, Hot Wheels-bilar, Fisher-Price leksaker och många andra.

Lego Group är privatägt och drivs av Kirk Kristiansen-familjen, som grundade företaget och fortfarande äger det idag. Lego Group har huvudkontor i Billund, Danmark och har också kontor och anläggningar runt om i världen.

Är Hasbro eller Mattel störst?

Både Hasbro och Mattel är stora och inflytelserika företag inom leksaks- och spelbranschen, men det är svårt att säga vilket som är större eftersom det beror på hur man mäter och jämför. Här är några faktorer som kan hjälpa till att besvara frågan:

1. Omsättning: Hasbro och Mattel har båda en betydande omsättning. Enligt Forbes Global 2000-listan för 2021 hade Hasbro en omsättning på 5,2 miljarder USD, medan Mattel hade en omsättning på 4,6 miljarder USD. Detta innebär att Hasbro var större i omsättning än Mattel, men skillnaden är relativt liten.

2. Varumärken: Både Hasbro och Mattel äger och distribuerar många populära varumärken och franchiser. Hasbro är känt för sina Transformers, My Little Pony, Nerf och Monopol, medan Mattel är känt för sina Barbie-dockor, Hot Wheels-bilar, Fisher-Price leksaker och många andra varumärken. Det är svårt att säga vilka varumärken som är större eller mer inflytelserika, eftersom det beror på hur man mäter.

3. Geografisk närvaro: Både Hasbro och Mattel har globala försäljnings- och distributionsnätverk och är verksamma i många länder runt om i världen. Det är svårt att säga vilket av företagen som är större på en global nivå, eftersom det beror på olika faktorer, inklusive regionala marknadsandelar och produktlinjer.

Sammanfattningsvis är både Hasbro och Mattel stora och inflytelserika företag inom leksaks- och spelbranschen, men det är svårt att säga vilket som är större. Båda företagen har starka varumärken och produktportföljer och är fortsatt aktiva inom underhållningsbranschen.

Vilken är Mattels mest kända leksak?

Mattels mest kända leksak är troligtvis Barbie-dockan, som lanserades 1959 och har varit en av de mest populära leksakerna i världen i mer än 60 år. Barbie-dockan är en ikonisk leksak och har blivit en symbol för kvinnlig självständighet och karriärframgång.

Barbie har genomgått många förändringar sedan lanseringen, med många olika stilar, utseenden och yrken representerade genom åren. Dockan har också varit föremål för kontrovers, med kritik mot dess tidigare orealistiska kroppsideal och kritik för att främja könsskillnader och stereotyper.

Utöver Barbie-dockan är Mattel känt för att tillverka en mängd olika andra populära leksaker och spel, inklusive Hot Wheels-bilar, Fisher-Price leksaker, UNO-kortspel, Scrabble-brädspel och många andra. Men Barbie är troligtvis den mest kända av Mattels produkter och är en av de mest ikoniska leksakerna i världen.