TILLAGD I VARUKORGEN

:-

Fortsätt handla
Gå till kassan »

Harry Potter - Trollstavar & Prylar

Slytherin samlarprylar

« Föregående sida 1 2 Nästa sida »
« Föregående sida 1 2 Nästa sida »

Snabbt & Smidigt

Beställer du innan kl 14.00 så skickas din beställning redan samma dag och ska då vara framme redan nästkommande vardag.

Harry Potter Slytherin

Elevhemmet Slytherin är ett av de fyra elevhemmen på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom, som är en skola i Harry Potter-böckerna av J.K. Rowling.

Slytherin är känt för att vara det mest ambitiösa och listiga elevhemmet, och grundades av Salazar Slytherin, en av skolans grundare. Han ville att elevhemmet skulle vara reserverat för renblodiga häxor och trollkarlar, vilket ledde till en viss grad av splittring mellan elevhemmen på Hogwarts.

Slytherins elevhem är beläget i källarvalvet och är dekorerat med grönt och silver. Elevhemmets ledare heter prefects, och de ansvarar för att upprätthålla ordningen och disciplinen bland eleverna. Elevhemmets motto är "Främst ära" (på engelska "Ambition") och dess emblem är en orm.

Eftersom Slytherin har en rykte om att locka till sig mörka trollkarlar och häxor, har det ofta varit ett omdiskuterat elevhem på Hogwarts. Många av elevhemmets medlemmar har varit kända för sin ambition och sin strävan efter makt, men det finns också de som har visat styrka och mod i svåra situationer.

Trots sitt rykte har många karaktärer från Slytherin, inklusive Draco Malfoy och Severus Snape, visat en viss grad av godhet och lojalitet mot sina vänner och allierade.

Slytherin merchandise

Det finns en hel del Slytherin merchandise och samlarprylar tillgängliga för fans av Harry Potter-serien och Slytherin-huset. Här är några exempel på populära Slytherin-produkter:

- Slytherin kläder och accessoarer: Det finns många olika kläder och accessoarer med Slytherin-tema tillgängliga, inklusive T-shirts, hoodies, halsdukar, kepsar, smycken och mer.

- Slytherin tryck och affischer: Om du vill dekorera ditt rum med Slytherin-tema finns det många tryck och affischer tillgängliga som visar Slytherin-emblemet och andra symboler från elevhemmet.

- Slytherin-samlingar: Det finns också många olika samlarprylar med Slytherin-tema tillgängliga, inklusive actionfigurer, samlarkort, magnetiska bokmärken, och mer.

- Slytherin skolmaterial: Om du är elev och vill ha Slytherin-tema på dina skolmaterial finns det många alternativ tillgängliga, inklusive pennor, anteckningsblock, mappar och mer.

Det finns också många olika onlinebutiker som säljer Slytherin-merchandise och samlarprylar, så om du är intresserad kan du enkelt hitta produkter som passar dig och din smak.

Slytherin kläder

Hos Heromic hittar du många olika kläder med Slytherin-tema. Här är några exempel på populära Slytherin-kläder:

- T-shirts: Slytherin T-shirts finns i olika stilar och designs, men de flesta har någon form av Slytherin-emblem eller referens till elevhemmet.

- Hoodies: Slytherin-hoodies är vanligtvis grön och silverfärgade och har ofta elevhemmets emblem eller motto tryckt på ryggen eller bröstet.

- Mantlar och rockar: Slytherin-kappor och rockar är vanligtvis gjorda av mörkgrönt eller svart tyg och har silverfärgade detaljer, såsom knappar och dragkedjor.

- Accessoarer: Det finns också många olika Slytherin-accessoarer tillgängliga, inklusive halsdukar, kepsar, handskar och mer.

Alla produkter som du hittar hos oss är officiellt licensierade.

Vad kännetecknar en Slytherin?

Slytherin-elever har kännetecknats som smarta, ambitiösa, listiga och uthålliga. De strävar efter att uppnå sina mål, oavsett vad som krävs, och är ofta strategiska och resursfulla i sin metodik. Eftersom Slytherin är ett elevhem som har en tradition av renblodiga häxor och trollkarlar, har de ibland visat en viss fördom mot dem som är födda av mugglarföräldrar.

Eftersom elevhemmets grundare Salazar Slytherin också var känd för sin djupa tro på häxblodets renhet, har det också uppstått en viss rykte om att Slytherin-elever är mer benägna att bli mörka trollkarlar. Men det är viktigt att notera att detta är en generalisering och att det finns många exempel på Slytherin-elever som har visat godhet och mod.

Slytherin-elever har också en stolthet över sitt elevhem och dess traditioner, och de är ofta lojala mot sina kamrater och försvarar elevhemmets rykte. De är ofta självsäkra och självständiga, och tar initiativ i att uppnå sina mål.

Det är viktigt att komma ihåg att alla individer är unika, och att även om en person är sorterad i Slytherin behöver det inte betyda att de automatiskt kommer att uppvisa alla dessa kännetecken.

Är Slytherin onda?

Nej, Slytherin-elever är inte automatiskt onda. Även om Slytherin-elever i Harry Potter-böckerna har ett rykte om att vara mer benägna att bli mörka trollkarlar på grund av elevhemmets historia av att välkomna renblodiga häxor och trollkarlar, är det inte rättvist att generalisera alla Slytherin-elever som onda.

I själva verket visar flera karaktärer från Slytherin-huset i Harry Potter-böckerna både godhet och mod, trots att de är sorterade i det omtalade elevhemmet. Till exempel kan vi nämna Horace Slughorn som, trots sina brister, visar upp både mod och godhet genom att hjälpa till att bekämpa Voldemort och hans anhängare i slutet av bokserien.

Precis som med alla grupper av människor finns det en variation bland Slytherin-elever, och inte alla Slytherin-elever är onda. Människor är inte begränsade till att uppfylla enstaka stereotyper eller egenskaper, utan individer är mycket mer komplexa än så.

Vilket djur har Slytherin som emblem?

Slytherin-elevhemmets emblem är en orm. Ormen är en symbol för Slytherin-elevernas stolthet över deras listighet, uthållighet och resursfullhet, och representerar också en del av elevhemmets grundares Salazar Slytherins personliga emblem.

I Harry Potter-böckerna beskrivs Slytherins emblem som en silverfärgad orm som slingrar sig runt en grön bakgrund. Ormen anses också representera en sorts visdom och insikt, och elevhemmets motto "Främst ära" (på engelska "Ambition") hänvisar till deras strävan efter att uppnå storhet och framgång.

Det är inte ovanligt att se Slytherin-merchandise, kläder och accessoarer med ormar som motiv eller som en del av designen.

Vilka karaktärer i Harry Potter tillhör Slytherin?

Här är några av de karaktärer i Harry Potter-serien som tillhör Slytherin:

- Draco Malfoy: Draco är en av Harry Potters främsta antagonister i serien och är också medlem av Slytherin-elevhemmet. Han har en arrogant och högfärdig attityd gentemot de flesta andra karaktärerna och är ofta en förespråkare för renblodighet.

- Severus Snape: Severus Snape var en lärare på Hogwarts och hade en komplicerad historia med både Harry Potter och hans far James Potter. Snape var medlem av Slytherin-elevhemmet som elev och var en lojal anhängare av elevhemmets ideal om häxblodets renhet.

- Vincent Crabbe och Gregory Goyle: Crabbe och Goyle är två av Dracos närmaste följeslagare och medlemmar av Slytherin-elevhemmet. De är inte särskilt intelligenta men fungerar som muskelkraft för Malfoys planer.

- Pansy Parkinson: Pansy är en annan elev i Slytherin och är en av Dracos anhängare. Hon är också högfärdig och hävdar ofta sin status som medlem av Slytherin-elevhemmet.

- Horace Slughorn: Slughorn var en tidigare lärare på Hogwarts och var också en medlem av Slytherin-elevhemmet som elev. Han var också känd för att ha en benägenhet att välja ut elever som han ansåg vara särskilt talangfulla och begåvade.