TILLAGD I VARUKORGEN

:-

Fortsätt handla
Gå till kassan »

Det finns så många olika samlarfigurer, actionfigurer och andra samlarprylar av Darth Vader så att vi tycker att han förtjänar en egen kategori. Här har vi samlat figurer, prylar och samlarobjekt av Darth Vader. Du hittar bland annat Darth Vader Bobbleheads och Darth Vader LEGO klockor.

Star Wars - Samlarprylar

Darth Vader Merchandise

« Föregående sida 1 2 Nästa sida »

99:-

Beställningsvara

Lev. 1-2 veckor

« Föregående sida 1 2 Nästa sida »

Snabbt & Smidigt

Skulle du ångra ditt köp så har du 30 dagar på dig att skicka tillbaka varan. Var bara noga med att förpackningen är i oskadat originalskick.

Darth Vader samlarfigurer

Darth Vader är en fiktiv karaktär i Star Wars-filmerna skapad av George Lucas. Han är en Sith Lord och huvudfienden i de första tre filmerna. Darth Vader är den tidigare Jedi-riddaren Anakin Skywalker som omvandlas till en mörk lord av Sith efter att ha blivit frestad av Imperator Palpatine. Han bär en svart dräkt med en andningsmask och är känd för sin svarta röst och kraftfulla förmåga att använda Kungens kraft. Darth Vader är också känd för sin roll som far till Luke Skywalker och Leia Organa.

Få karaktärer är så ikoniska och finns som så många olika samlarfigurer som Darth Vader. Alla de stora märkena som Sideshow, Hot Toys och Kotobukiya har alla släppt ett flertal olika Darth Vader actionfigurer och Darth Vader statyer.

Darth Vader samlarprylar

Darth Vader nyckelringar, Darth Vader T-shirts och Darth Vader muggar är bara några exempel på alla Darth Vader samlarprylar som finns. Den som inte kan få nog av Darth Vader-prylar kan även investera i en Darth Vader Bust Bank eller varför inte ett Darth Vader saltkar.

Darth Vader actionfigurer

Darth Vader fanns självklart med från start när Kenner släppte sina första actionfigurer på 70-talet. Darth Vader (with double-telescoping lightsaber) var en tidig utgåva av Darth Vader där hans lightsaber gick att fälla ut i två steg. Actionfiguren togs snabbt bort från marknaden då lightsabern gick sönder för lätt. Idag är den här versionen av Darth Vader ett av de mest eftertraktade Star Wars samlarobjekten bland samlare av actionfigurer.

Vem har spelat Darth Vader?

David Prowse spelade kroppen av Darth Vader i de första tre Star Wars-filmerna ("A New Hope", "The Empire Strikes Back" and "Return of the Jedi"). På grund av hans brittiska accent, ersattes hans röst med James Earl Jones röst i den engelska versionen av filmerna. Jones är den som är mest känd för att ha gjort den kända rösten till Darth Vader. Prowse var dock fortfarande involverad i inspelningen och hjälpte till att skapa känslan och kroppsspråket hos karaktären. I senare filmer och spin-offs serien är det Hayden Christensen som spelar ung Anakin Skywalker, som senare blir Darth Vader.

Varför blev Darth Vader ond?

Darth Vader blev ond eftersom han blev frestad av kejsare Palpatine och började tro på att Kejsarens kraft kunde användas för att rädda hans fru Padmé Amidala från att dö. Anakin Skywalker som han var då, var också frustrerad över att Jedi-orden inte gav honom den makt han ansåg var nödvändig för att skydda de han älskar. Kejsare Palpatine utnyttjade dessa känslor och frestade Anakin med löften om makt och evigt liv genom att bli en Sith Lord. Anakin gav efter för frestelsen och blev Darth Vader. Han förlorade sin moraliska kompass och blev hjärntvättad till att tro att det enda sättet att uppnå hans mål var genom att tjäna Imperator Palpatine och Sith-orden.

Det finns också några andra faktorer som spelade in, som hans rädsla för att förlora sin fru och hans känsla av att inte vara fullt accepterad av Jedi-orden. Alla dessa faktorer tillsammans ledde till att han faller och blir Darth Vader.

Vad hette Darth Vader innan han blev ond?

Darth Vader, som är en av huvudskurkarna i Star Wars-serien, hette innan han blev ond Anakin Skywalker. Anakin är en jediriddare som tränas av Obi-Wan Kenobi, men han faller offer för rädslan, sorgen och ilskan som leder honom att vända sig till den mörka sidan av kraften och bli en Sith Lord under ledning av Imperiets härskare, kejsaren Palpatine. Anakin Skywalker blir Darth Vader efter att han är svårt skadad i en kamp mot Obi-Wan Kenobi, och får kroppsdelar ersatta med proteser och andra teknologier. Darth Vader är känd för sin svarta mask och röstförstärkare och är en av de mest igenkända och fruktade karaktärerna i Star Wars universumet.

I vilken Star Wars film dör Darth Vader?

Darth Vader dör i Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi. I filmen, som är den sista delen i den ursprungliga trilogin, kämpar Darth Vader mot Luke Skywalker i en episk kamp. Luke vägrar och kämpar vidare mot Darth Vader. Kejsaren Palpatine försöker då döda Luke med sin kraft men Darth Vader väljer att rädda Luke och kämpar mot kejsaren istället, som leder till hans död. Han dör i Luke's armar och ber om förlåtelse för allt han har gjort och ber Luke att ta av hans mask och se på hans ansikte en sista gång.