TILLAGD I VARUKORGEN

:-

Fortsätt handla
Gå till kassan »

Information om Produktegenskaper!

Höjd/längd/bredd:

De här måtten är ungefärliga. Självklart strävar vi efter att ge så exakt information som bara möjligt. Men ibland är det svårt att mäta de exakta måtten eller att avgöra mellan vilka punkter på produkten som måtten ska mätas. Se därför dessa mått som ungefärliga mått.

Skala:

Samlarfigurer kan komma i olika storlekar. De olika storlekarna brukar benämnas efter dess skala. Med skala menas förhållandet mellan ett visst avstånd på figuren och motsvarande avstånd i verkligheten. Tillverkarna av actionfigurer brukar utgå ifrån att en normal människa är ca 180 cm lång. En actionfigur i skala 1/1 skulle alltså vara 180 cm lång. En actionfigur av en vanlig människa i skala 1/6 blir alltså ca 30 cm lång.

Många samlare föredrar att hålla sig till en och samma skala när de samlar på actionfigurer eller statyer. Detta ger samlingen ett enhetligare intryck. Du hittar mer information om de olika skalorna här.

Material:

De flesta av våra produkter är tillverkade i någon form av plast. Den vanligaste plasten är Polyvinylklorid (PVC).

Lite mer exklusiva och dyrare statyer är ofta tillverkade i resin, även kallat konstharts. Fördelen med harts är att det går att få till finare detalejer vid gjurningen med harts istället för PVC.

Ett annat material som är vanligt vid tillverkningen av samlarstatyer är Polystone. Polystone är en konststen gjord på en blandning av krossad sten och plast. Känsla på materialet är nästan som vulkansten, samtidigt som det har den elastiska styrka som hos plast.

Tillverkare:

Som du säkert har listat ut så anger vi här från viltken tillverkare produkten kommer ifrån. Många samlare föredrar att hålla sig till sitt favoritmärke av samlarfigurer.

Förpackning:

Ofta är förpackningen en lika viktig del av samlarobjektet som själva figuren. De vanligaste förpackningarna är blisterförpackningar och fönsterkartonger.

En fönsterkartong består av en stadig, men ganska tun, kartong. På framsidan av kartongen är en bit utskuren och ersatt med en genomskinlig plast för att skapa ett fönster.

Blisterförpackningen eller blåsförpackningen som den även kallas består av en kartongbit med ett motiv. Figuren är placerad på kartongbiten och sedan förseglad med en plastblåsa som är limmad på kartongbiten. Kartongbiten kan även vara förseglad innanför plastförpackningen.

Har du frågor angående någon produkt så kan du alltid skicka ett mail till oss på info@heromic.se