TILLAGD I VARUKORGEN

:-

Fortsätt handla
Gå till kassan »

Replicas & Modeller

Replicas från Lord of the Rings

« Föregående sida 1 2 Nästa sida »
« Föregående sida 1 2 Nästa sida »

Snabbt & Smidigt

Beställer du innan kl 14.00 så skickas din beställning redan samma dag och ska då vara framme redan nästkommande vardag.

Replicas från Lord of the Rings

Sagan om Ringens värld är fullkomligt fullspäckad med vackra, magiska och ikoniska föremål. Självklart finns det flera tillverkare som skapar trogna kopior av dessa föremål, och lika självklart är det att vi tillhandahåller dem i vår butik! Här hittar du vackra och välgjorda replicas i metall av alla de olika svärd och vapen som legenderna beskriver, olika hjälmar, små föremål såsom mynt, och givetvis, självaste The One Ring i sin kedja!

Weta Collectibles

Wētā Workshop är ett företag som skapat rekvisita till filmerna i Sagan om Ringen-trilogin, och till alla fans stora nöje skapar de även samlarföremål för oss alla att samla på! Eftersom de gjort originalrekvisitan till filmerna sitter de på originalritningarna och kunskapen för att göra så verklighetstrogna replicas som bara är möjligt, och resultaten är fantastiska!

Sagan om Ringen Merchandise

Sagan om ringen är en fantasyroman skriven av J.R.R. Tolkien och publicerad första gången 1954. Den är en klassiker inom fantasygenren och är en av världens mest sålda böcker genom tiderna. Berättelsen utspelar sig i världen av Midgård, där en ung hobbit vid namn Frodo får i uppdrag att förstöra den onda ringen som håller världen i ett järngrepp. Han får hjälp av en grupp vänner, inklusive Gandalf, Aragorn, Legolas och Gimli, som är förbundna i kampen mot den onda kraften Sauron och hans anhängare. Tillsammans färdas de genom farliga landskap och möter olika utmaningar på vägen mot Mordor där ringen ska förstöras. Boken är känd för sin detaljrika världsbyggnad, komplexa karaktärer och episka berättelse. Den har sedan filmatiserats i en trilogi av Peter Jackson.

I vilken ordning ska man se Sagan om Ringen?

Sagan om Ringen består av tre delar, The Fellowship of the Ring, The Two Towers och The Return of the King. Dessa böcker skrevs av J.R.R. Tolkien och publicerades mellan åren 1954-1955. Filmatiseringen av böckerna är också i tre delar och är regisserade av Peter Jackson, dessa filmer släpptes mellan åren 2001-2003.

Det rekommenderade sättet att se Sagan om Ringen är att följa bok- och filmseriens ursprungliga ordning:

1. The Fellowship of the Ring (bok och film) 2. The Two Towers (bok och film) 3. The Return of the King (bok och film)

Det finns också en film som heter The Hobbit: An Unexpected Journey, som är en föregångare till Sagan om Ringen och berättar historien om Frodo innan han får i uppdraget att förstöra ringen.

Finns det en femte tidsålder i Sagan om Ringen?

Tolkien skapade även en kronologi för Midgårds historia, där han beskriver fyra tidsåldrar: första, andra, tredje och fjärde tidsåldern. Men det finns ingen femte tidsålder i Sagan om Ringen eller i hans skapade värld.

Ska man se Sagan om ringen eller Hobbiten först?

Sagan om Ringen och Hobbiten är två separata verk skrivna av J.R.R. Tolkien. The Hobbit är en föregångare till Sagan om Ringen och berättar historien om hobbiten Bilbo Baggins, den unga hobbiten Frodo som är huvudpersonen i Sagan om Ringen är hans farbror.

Det rekommenderade sättet att se dem är att börja med Hobbiten, eftersom det ger en bakgrund till historien och karaktärerna som introduceras i Sagan om Ringen. Det ger också en bättre förståelse för vissa händelser och relationer som nämns i Sagan om Ringen. Men det är inte ett krav att se Hobbiten först, du kan också se Sagan om Ringen först och sedan gå tillbaka och se Hobbiten för att få en mer fullständig uppfattning av historien.